torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivänä

Kaupungissamme sattui eilen ikävä välikohtaus, mikä aiheutti huolta ja pelkoa niin aikuisissa kuin lapsissakin. Olen tähän saakka hyvin pystynyt erottelemaan ajatukset niin, että olen saanut tuntea olevani turvassa, vaikka joka tuutista tuleekin ikäviä uutisia. Ensimmäistä kertaa olin hyvin järkyttynyt ja jopa peloissani. Järki kyllä sanoi toista, mutta mitäpä sydän sellaista kuuntelee.
Dog<3

Koululaista kuunnellessa huomasi kuinka paljon heidänkin ajatuksensa ja turvallisuutensa oli järkkynyt. Mitäpä siihen pystyi muuta sanomaan kuin, pitäkää toisistanne huolta. Pitäkää huoli, että kukaan teidän porukastanne ei jää aina yksin, eikä tunne oloaan kiusatuksi. Mietin, että miten meidän aikuistenkin pitäisi pysähtyä kuuntelemaan lapsiamme. Kyllä he puhuvat, joskin omaan tahtiin, jos vain on joku, joka heitä kuuntelee.
Ystävänpäivänä onkin helppo sanoa hyvää ystävänpäivää ja sanoa se kaikille. Muistattehan, että jokaisella pienellä teolla, hymyllä ja tervehdyksellä voi jollekin olla suuri merkitys. Ihan yhtä suuri merkitys voi olla ohi kävelemisellä, päänkääntämisellä ja tahattomallakin töykeydellä.
8b8cad79da36d56489a79888c336a3d5_large
Kuvat jälleen weheartit sivuilta
Eikös se ole niin, että minkä teet toiselle teet sen omalle sisimmällesi. Olemalla välinpitämätön muita kohtaa, on tarkoitus olla välinpitämätön itseään kohtaan.  Juttelemme usein lasten kanssa siitä, että silloin kun olet iloinen ja tyytyväinen itseesi, sinulla ei ole tarvetta olla töykeä toiselle. Kun joku tuiskii, niin hänellä on pahaolo, joka leviää ja saa tiuskimaan takaisin. Tämä toimii myös käänteisesti, mutta monesti hitaammin. Sama pätee aikuisiinkin. Niin vaikeaa kuin se onkin, niin entäs jos edes tänään, ei anneta samalla mitalla takaisin, vaan muistetaan olla tyytyväisiä itseemme. Annetaan hyvänmielen näkyä myös muille!
Hyvää ystävänpäivää ja pitäkää huolta toisistanne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti