maanantai 18. kesäkuuta 2012

Loma

Loma! Tänään alkaa loma! Muistatteko sen tunteen, kun koulusta sai kevättodistuksen ja jäätelön jälkeen lähdettiin kesälomalle?



Siihen tunteeseen ei enää pääse, mutta aika lähelle sentään, kun töistä pääsee lomille. En ole koskaan ollut mikään ahkera siivoaja, mutta kesäloman ensimmäisenä päivänä siivosin kunnolla! Se tapa on edelleen jäänyt, sillä aina loman alettua pyhitän ensimmäisen päivän siivoamiseen. Tänä vuonna olin päättänyt tehdä poikkeuksen ja siivota jo ennen lomalle jäämistä, mutta...


En voi käsittää, että tässä talossa asuu neljä ihmistä, mutta vain yksi pistää tavarat paikalleen! Ei riitä tämän huushollin siivoukseen vain yksi päivä, ei. Taitaa tästä talon emännästä tulla aikamoinen pirttihirmu, kun lomalle jää! Ei muuten tule kesälomaretkiä, eikä vesisotaa, jos ei kotitöitä ole tehty! Katsotaan minkälaista uhkailua ja kiristystä sitä joutuu käyttämään ennenkuin tavarat ovat paikallaan ja huoneet puhtaita, mutta tehtävä se on. Jatketaan sitä perinnettä, minkä kouluaikoina aloitin.


Huomasin muuten vasta eilen, että täälläkin on jo täysi kesä! Päivät ovat menneet niin töissä, etten ole paljoa ulos vilkaissut. Tien pientareet ovat täynnä kukkia. Meidän takapihammekin on niin kaunis ja vehreä. Kesä on nyt täällä! Ihan piti ottaa kamera ja käydä ottamassa kuvia. Kyllä suomen kesä on vain kaunis vihreydessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti