keskiviikko 22. elokuuta 2012

Elämäntaparemontti

Kesäloma meni ja nyt on palattu arjen ja syksyn harmauteen. Tänä kesänä oli kovin vaikeaa etsiä mukavia asioita sateesta, sitä kun saatiin niin paljon. Otin kuitenkin eräs sadepäivä kameran ulos ja kuvailin kasvien lehtiä, joihin vesipisarat olivat jäääneet. Voi kuinka vihreältä ja raikkaalta kaikki näytti! Pihan kasvit eivät näyttäneet yhtään surkuttelevan sadetta.



 Kesällä sisällä ollessani ehdin ajatella ja tehdä paljonkin. Ehkä suurin ajatus oli aloittaa elämäntaparemontti. Olen tässä puolivuosikymmentä lahjoittanut lapsille, perheelle ja työlle. Kesällä päätin panostaa myös omaan hyvinvointiini, joka varmasti hyödyttää meitä kaikkia.

Ensimmäiseksi remonttiin meni ruokailu. Syömme kyllä kohtalaisen terveellisesti, mutta laadussa ja määrässä on korjaamisen varaa. Kun olemme panostaneet ruoan laittamiseen ja laatuun, on siitä maltettu nauttia, eikä vain kiireessä vetäisty lihapiirakkaa naamaan. Tämän seurauksena paino on mukavasti lähtenyt putoamaan ja ilman nälkää!


Ruokaremontin seurauksena herkkujen määrä on pudonnut, mutta ei toki hävinnyt. Olen vain etsinyt sopivia syötäviä ja pienentänyt määrää.  Pahimpaan makean nälkään on löytynyt marengit. Sisältävät varmasti paljon energiaa, mutta koska ovat niin kevyitä, niitä voi huoletta silloin tällöin teen kanssa ottaa. Lisäksi ne ovat niin imeliä, että vievät makeannälän helposti. Herkkujen vähentäminen on lisäksi tehnyt sen, että nautin jokaisesta suupalasta. Uskotteko, kuinka hyvältä se yksi suklaapala voikaan maistua?!



Elämäntaparemonttini yksi osa, liikunta, on kuitenkin lähtenyt hitaasti liikkeelle, sillä alkukesä hyvän alun jälkeen, pikku sairaudet ja vammat estivät liikkumisen. Tänään kaikki näyttäisi olevan kunnossa, joten nyt vain kohti parempaa kuntoa!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti