keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäinen dilemma

Töissä taas ja tästä vuodesta onkin tulossa hyvin työntäyteinen vuosi. Tarkoituksena olisi tämän vuoden puolella väitellä tohtoriksi. Koska kirjan kirjoitus on hyvin alkutekijöissään, on minulla vielä kädet hyvin täynnä työtä. Tämä onkin urakka, joka on saanut monesti viime vuoden aikana miettimään, kuinka pystyn hoitamaan työni kunnolla ja vielä löytämään aikaa muuhunkin. Väitöskirjatyöntekijä, kun luvalla sanoen, on hyvin heikossa asemassa. Työt on saatava projektin loppumiseen menessä valmiiksi, sillä muualta ei palkkarahaa välttämättä heru. Onnellinen sen sijaan voin olla siitä, että työ on hyvin vapaata ja voin monta hommaa hoitaa, vaikka illalla/öisin kotoa käsin. Näin perheellisenä se usein on tarpeen, sillä hoito ja harrastusajat ovat täsmälliset, eikä työpäivää useinkaan voi venyttää.  

Kuva löytyi Ateljee Lyolènen sivuilta

Töissä heti iski "kriisi". Onneksi ei suuren suuri, mutta iskipä kuitenkin. Minulla on erittäin paha tapa syödä samalla kun teen aivotyötä (=luen ja kirjoitan). Yleensä jotain imelää. Se on varmasti pitkälti tapa, mutta on siihen jotain syytäkin, koska hyvin usein ajatustyötä tehdessäni päätäni alkaa särkeä. Pari salmiakkikarkkia ja vesi auttavat, mutta yleensä peli on siinä vaiheessa menetetty.

Viime vuonna opettelin tavan, jossa kävin hakemassa teetä useita kertoja päivässä. Ei välttämättä mikään paras tapa, mutta kädet saavat töitä ja vatsa "täytettä". Jotain tähän on kuitenkin keksittävä, sillä päivittäinen napostelu ei tule pitämään minua halutulla tiellä. Minulla on usein hedelmä matkassa, mutta hedelmä ei usein täytä mahaa. Mietinkin, jos yhdistäisin hedelmän muutamaan pähkinään, niin kuinka kävisi. Vielä, kun annoksen kokoaisin kotona, niin ei varkain tule syötyä liian montaa pähkinää. Mitä muuta sitä voisi napostella pahimpaan tuskaan?

Parempi tietysti olisi jos pääsisin eroon koko napostelusta ja siihen pyrinkin, mutta en tiedä, kuinka muuten saisin huonovointisuuden ja päänsäryn pysymään poissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti