maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mitä välipaloiksi?

Sairauslomaa on vielä keskiviikkoon asti. Koska en pysty liikkumaan on täytynyt keskittyä liikunnan suunnitteluun, mistä myöhemmin sekä ruokailuun.
 
Lapsiperheet tietävät kuinka elämä liikkuu ruoan ympärillä ihan kyllästymiseen asti. Koululaisten kanssa elämä on vähän helpottanut, sillä välipalat ovat jo aika itsenäisiä, mutta sillä on myös varjopuolensa. Tarkkailin lomalla esikoiseni syöntiä ja huomasin hänen syövän, mitä kaapista löytyy ja välipalat eivät todellakaan olleet kovinkaan ravitsevia.

 Jäin miettimään, mitä terveellistä tarjota välipalaksi. Leipää ja hedelmiä on aina tarjolla ja sitä eniten välipalaksi syödään. Tytöt ovat hyvä syömäisiä ja heillä kelpaa lähes kaikki ruoka, mutta välipaloista ei juurikaan mikään. Tykkäisin keittää kiisseleitä, marjapuuroja ja tehdä rahkaa, mutta ei.



Mitä muuta tarjota kuin leipää? Jos olen kotona, valmistan yleensä marjasmoothieta, mutta siihenpä ne terveelliset välipalat sitten jäävätkin. Lueskelin välipaloista ja löysin maininnan, että välipalan pitäisi sisältää ainakin viljoja, hedelmiä/vihanneksia ja maitotuotteita. Tämä auttaa alkuun, joten nyt vain suunnittelemaan välipaloja.


Muutama "menu" tulikin jo mieleen.
Nämä ovat siis meidän urheileville lapsille. Itsekin voin jotain näistä ideoida, mutta jos miinuskaloreille haluan, niin ihan tällaisenaan ei taida minulle soveltua.
 
Maitoa, leipä ja hedelmä (se yleisin välipala).
Hedelmäsalaatti-raejuustoa kera näkkärin ja maidon.
Marjoja, jossa hiukan mysliä seassa. Muutama pähkinä
Täytetty leipä.
 
Näistä taidan aloittaa ja kerätä sitä mukaan, kun keksin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti