keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tapa jolla puhut

Minä kuulun ihmisiin, jotka uskovat ystävällisyyteen, toisten ihmisten kunnioittamiseen ja arvostamiseen, mutta viime aikoina olen joutunut miettimään, mihin tämä tie minut vie. Olen paljon miettinyt voinko koskaan edetä urallani tai onnistua, jos pidän kiinni ystävällisyydestä ja toisten arvostamisesta.

Huomioitavaa on se, että ystävällisyyden ei tarvitse kulkea käsi kädessä liiallisen kilttiyden kanssa. Voit olla ystävällinen ja toisia arvostava, vaikka sinulla olisi eriävä mielipide tai joudut tekemään vaikeitakin päätöksiä, jotka mahdollisesti loukkaavat. Mielestäni kyse on siitä, kuinka asia ilmaistaan.

Ajattelemalla pelkästään omia etuja, voi päästä pitkälle. Eikä pitämättä puoliaan pysty pärjäämään, mutta tapa kuinka puoliaan pitää, on minusta ratkaiseva. Sanoilla voi loukata, satuttaa, haavoittaa ja murskata. Vilpittömillä, rehellisillä ja arvostavilla sanoilla voi kannustaa, nostaa toisen alhojen aallokoista ja pitää hyvää ilmapiiriä yllä. Itse jaksan uskoa, että koko työyhteisö voi paremmin, onnistuu ja luo parempaa tulosta, jos he puhaltavat yhteen hiileen, toisiaan arvostaen.

Minusta arkipäiväinen kohteliaisuus ja arvostus, ei ole liikaa pyydetty. Tätä mieltä on myös Davia Teminin, jonka mielenkiintoissa artikkelissa pohdittiin ystävällisyyttä toimistossa ja sitä voiko ystävällisyydellä menestyä bisnessmaailmassa. Ilokseni Davian mielestä pystyy ja kannustaa ihmisiä siihen suuntaan.

Olen viime päivinä ihan itse oppinut, että ihmisillä voi olla eriävät mielipiteet ja silti tulla toimeen keskenään. Tärkeää todella on se, kuinka asian ilmaisee ja se taas lähtee itsestä. Aion siis seistä omien mielipiteiden ja ajatusten takana vankemmin, mutta en edelleenkään suostu myymään periaatteitani. Ja kun meinaa usko loppua, niin pidän tämän positiivareiden ajatusten aamiaisesta napatun ajatelman mielessäni.

"Ystävällisyydellä voi kaikkea muuta tehokkaammin koskettaa ihmisten sydämiä - älykkyys hipaisee vain pintaa.
Toisten huomioiminen ja heidän arvostamisensa on onnistumisten selkäranka. Se on ilman pienintäkään epäilystä tärkein kitkan poistaja ja ihmiskoneiston sulavan käynnin varmistaja."


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti