torstai 25. heinäkuuta 2013

Missä mennään?

Katselin tuossa vanhoja tekstejä ja huomasin, että olin vuosi sitten kesälomalla päättänyt aloittaa elämäntaparemontin. Tästä on kuin onkin tarkalleen vuosi siitä kun aloitin.

Missä nyt ollaan? Liikunta kuuluu elämään. Vielä se koetinkivi, eli syksy lasten harrastuksineen, on edessä, mutta olen luottavainen, että jostain me se aika liikkumiseen kaivetaan. Mielessä siintää jo suurehkoja tavoitteita, mutta katsotaan ensin kuinka syksy lähtee liikkeelle ja mitenkä saadaan sovitettua aikataulut, ennen kuin rupean suuria suunnitelmia tekemään.
Ruokailussa muutos on suurin, mutta minkä eteen on vielä tehtävä töitä. Nykyisin myös miehen ostoksista löytyy runsaasti vihanneksia ja kasviksia, joskus jopa ruokapöydästäkin. Mies vielä helposti sortuu perunamuussi-nakki linjalle, mutta enää ei ole lihapiirakoita, eikä valmisruokia pöydässä näkynyt. Pahaa ei tekisi sekään, että itse ryhtyisin ruokaa laittamaan. Voisi tulla vaihtelevampia ruokia, jos vuoroin kokattaisiin.
 
Suunnitelmallisuus on vielä ihan hakusessa. Jotenkin se on meidän perheen heikkous. Ei vaan saada niin paljoa aikaan, että suunniteltaisiin viikon menot ja ruoat sen mukaan. Veikkaisin, että se keventäisi ruokalaskua ja vähentäisi meidän kiistoja. Otan tämän ensi vuoden tavoitteeksi!
Omaa aikaa on tullut, mutta ei niinkään aktiivisen työn tuloksena, vaan siksi, että lapset ovat isompia ja ovat poissa kotoa. Näin on jäänyt aikaa itselle enemmän. Vielä täytyisi aktiivisemmin etsiä sitäkin, jotta saisin aikaa ystäville ja miehelle. Tämä on toinen ensi vuoden tavoitteista.
Mitä tuloksia olen saanut? Paino: ei ole tippunut. Se on ollut suuri pettymys. Olen kuitenkin tietoisesti keskittynyt enemmän liikutaan kuin painooni, sillä liikkumisesta tulee hyvä olo ja silloin on itseensä paljon tyytyväisempi, vaikka ylimääräistä olisikin. Seuraavan vuoden tavoitteena on kuitenkin pudottaa painoa. Olen luvannut itselleni ostaa uudet salikengät (vanhat ovat jo kunnioitettavassa 15 vuoden iässä :), kun olen saanut pudotettua 3 kg. Nyt kun jään kesälomalle, niin keskityn syömiseeni ja katsotaan mitä se tuo tullessaan.
Merkkiä en tosin ole päättänyt, mutta tätä tavoitellaan. Reasons to be fit

Keho: Olen tyytyväisempi. Ympärysmitat ovat pudonneet reilusti. Tosin luulen, että osa mittojen pienenemisestä johtuu viime postauksessa mainitsemastani efektistä. Turvotusta ei ole ollut. Vaatteet sopivat paremmin päälleni ja selvästi figuuri selkiytyy sieltä rasvan alta.

Olen kohtalaisen tyytyväinen tuloksiin. Kaiken vastoinkäymisten, sairastumisten ja loukkaantumisten jälkeen tuntuu hienolta olla taas terve ja nauttia hyvästä olosta. Vielä kuitenkin on petrattavaa, joten suuntaan kohti seuraavaa vuotta. Tulevalta vuodelta odotan enemmän konkreettisia tuloksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti