maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vatsan lepyttelyä

Olipas mukava ja rentouttava viikonloppu. Välillä on tunne, että viikonloput ovat yhtä raadantaa ja kiire ulottuisi sinnekin asti, mutta toisaalta sitä on paljon virkeämpi ja energisempi viikonloppuisin, kun on tekemistä. Täytyy vain muistaa pistää mukaan mukavaa tekemistä, eikä pelkkiä kotitöitä. Nyt viikonloppuna käytiin parilla synttäreillä sekä tulevan koululaisen tanssikaverin luona ja jokaisen luona oli ihana käydä.

Tietysti juhlissa tuli syötyä hyvää ja istuttua paljon. Tänään tai oikeastaan jo eilen huomasin sitten seuraukset, mitä en ollutkaan muistanut. Vatsani on aivan erimieltä tällaisesta "lipsumisesta"! En ollut edes tajunnut, että elämänmuutoksen myötä vatsan turvotus on kadonnut kokonaan.


Taitaa siis tämä viikko mennä vatsaani lepyttäessä. Itselle muistutuksesi, kun seuraavan kerran harkitsen tällaista hallitsematonta viikonloppua. Ei kannata! Muista sen sijaan.

1. Liiku! Se pitää vatsan kunnossa.

2. Juo vettä! Kts. yllä

3. Jätä pullat ja muut mössöt, tai jos on pakko syödä, niin syö kohtuudella! Syö mielummin täysviljaa.

4.  Jätä makeutusaineet! Itselle ei tule esim. light kokisesta mitään, mutta syötyäni joitain karkkeja, saan aika vihjailevia katseita mahan seudulle :P

5. Äläkä hotki ruokaa, tai syö liikaa. Ei ole tämän vaivan väärti!  Sen sijaan kuuntele vatsaasi.

6. Juo piparminttuteetä tai muuta teetä, joka rauhoittaa vatsaa.

7. Liiku, liiku ja liiku.

Sitten on tietysti suola, joka aiheuttaa turvotusta, mutta minulle se ei ole ongelma. En niin pidä sipseistä ym ja kun syön, tiedän kyllä seuraukset.

Tästä alkaakin olla aikalailla vuosi siitä, kun päätin aloittaa elämäntaparemontin ja aika paljon on mahtunut mukaan. Edistyminen on ollut aika hidasta, mutta toisaalta vatsani tämän hetkinen kunto kertoo kyllä paljon siitä, että oli sitä edistystä jossain tapahtunut. Tässä ei kuitenkaan ole kyse vain minun elämänmuutoksestani, vaan mukana on koko perheen elintavat, joten mitään dramaattisia muutoksia ei voikaan odottaa. Tässä olisikin hyvä aika tarkistaa tavoitteensa ja asettaa uudet tavoitteet seuraavalle vuodelle.

P.S Jotta sain sanomani perille, piti tietysti kokeilla iltapäiväkahvilla työkaverin leipomaan piirakkaa ja nyt on empiiresti todistettu, että herkut eivät minun mahalleni sovi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti